You are currently viewing Onlineskakturneringer

Onlineskakturneringer

Der er masser af onlineskakturneringer på diverse platforme, som man kan vælge og vrage i mellem.

Eftersom Dansk Skak Union kun er aktive på lichess, vil jeg nøjes med at omtale nogle af turneringerne og fællesskaberne derinde.

Er man klub-, enkelt- eller netmedlem i Dansk Skak Union, så bør man først og fremmest blive en del af Dansk Skak Union • lichess.org og for at blive det, så skal dit rigtige navn fremgå af din profil på lichess.

På forsiden vil der ugentligt være forskellige turneringer man kan deltage i, man skal blot tilmelde sig og huske at deltage.

Derefter bør man også blive en del af BBS Danmark • lichess.org og deltage i mit hjertebarn, nemlig Slaget om Østersøen – en lynskakturnering (3’+2″) der spilles hver anden lørdag kl. 19.00-20.30 blandt de ni østersølande. Disse lynskakturneringer fremgår kun på BBS Danmarks side og hovedgruppens side The Battle of the Baltic Sea • lichess.org. Datoerne for resten af 2021 er som følger: 2., 16. og 30. okt., 13. og 27. nov., 11. og 25. dec.

For vores ungdomsspillere op til 16 år, så har jeg også lavet Dansk Skak Union U16 • lichess.org og her vil man også kunne spille hver anden lørdag kl. 17.00-19.00 i de hurtigskakturneringer (10’+2″) der arrangeres. Disse såkaldte Worldwide-turneringer har samme datoer som ovennævnte Østersøslagsturneringer.

Så har jeg også lavet Danish Fairytales • lichess.org for vores pigespillere op til 14 år. Også her spilles der hver anden lørdag kl. 17.00-18.30. Worldwide-turneringerne for piger, som også er hurtigskakturneringer (10’+2″) har følgende datoer for 2021: 25. sep., 9. og 23. okt., 6. og 20. nov., 4. og 18. dec.

Fælles for disse tre ekstra sider er, at turneringerne kun findes på de respektive sider, så man bør være en del af dem, for at kunne deltage i turneringerne.

På online.skak.dk finder man desuden en oversigt over aktuelle og kommende Onlineturneringer – Dansk Skak Union / Onlineskak – denne opdateres dagligt/jævnligt.

Derudover finder man også en oversigt over Danske onlineskakklubber – Dansk Skak Union / Onlineskak, som viser de danske skakklubbers egne onlinesider og hvilke dage de spiller.

Vi ses online – til onlineskak!

Med skaklig hilsen

Arild Rimestad

online@skak.dk