World Junior Championship

World Junior Championship

Der bliver heldigvis stadig spillet meget skak på trods af corona-nedlukningen, men aktiviteten er flyttet fra klubben og ind på internettet.

En af de faste aktiviteter er World Junior Championship på https://lichess.org/, hvor der hver søndag spilles 7 runder lynskak. Flere danske juniorer har taget turneringen til sig og i dagens udgave blev de fire øverste pladser i +2000-gruppen besat af fire danskere: 1. Jeppe Hald Falkesgaard, Brønshøj Skakforening, 2. Mikkel Vinh Løftgaard, Læseforeningens Skakklub, 3. August Jalving, Skak for Sjov og 4. Alf Andries, Frem Skakklub.

Juniorerne kan vælge at spille med i forskellige ratinggrupper, og det virker til, at spillerne har det hyggeligt på siden. I søndagens udgave af WJC Blitz Max 1800 Elo blev Caroline Lindegaard Bruntse fra Læseforeningen f.eks. nummer to.

Så opfordringen herfra til de danske juniorer er at melde sig ind i https://lichess.org/team/world-junior-championship

Der er i skrivende stund 300 medlemmer af gruppen.