You are currently viewing Enestående chance til Jonas Bjerre

Enestående chance til Jonas Bjerre

Den 16-årige stormester fra Skanderborg, Jonas Buhl Bjerre, har fået en enestående mulighed for at møde de allerbedste spillere i verden – og samtidig få træning af den tidligere verdensmester Vladimir Kramnik og verdens bedste kvindelige spiller, kinesiske Hou Yifan.

Sammen med 19 andre unge spillere fra hele verden – der er udtaget 10 af hvert køn – er Jonas Bjerre valgt til at spille fire indledende stævner af fire dages varighed hver, og med lidt held er han også med i det afsluttende finalestævne til efteråret. Turneringen hedder samlet ” The Julius Baer Challengers Chess Tour” og spilles online på nettet med betænkningstiden 10 minutter til hele partiet plus 5 sekunder pr. træk.

Den første afdeling af de fire indledende stævner hedder ”Polgar Challenge” og spilles fra den 8. til 11. april. Der er en præmiesum på 15.000 USD ved hvert af de indledende stævner, men de unge skakspillere er nok mere interesserede i at vinde et wildcard til ”Meltwater Champions Chess” hvor de så skal krydse klinger med den absolutte verdenstop med verdensmester Magnus Carlsen i spidsen.

De 20 udvalgte stortalenter er delt op i to hold. Det ene hold, TEAM Polgar, har naturlig nok verdens igennem tiderne stærkeste kvindelige spiller, Judit Polgar, som mentor, mens det andet hold ”TEAM Kramnik” har den tidligere verdensmester Vladimir Kramnik som mentor.

Hvert af de to hold har så yderligere nogle af verdens bedste spillere tilknyttet som trænere. Jonas Bjerre skal sammen Lei Tingjie fra Kina og Leon Mendonca fra Indien trænes af verdens pt. bedste aktive kvindelige spiller, Hou Yifan fra Kina.

Jonas Bjerre udtaget til “The Julius Baer Challengers Chess Tour”. Foto: Thomas Vestergård

Landstræner og stormester Sune Berg Hansen udtaler til skak.dk: ”Vi får bekræftet at andre end os kan se, at Jonas har et stort potentiale! Fedt og forhåbentlig medfører det også invitationer til nogle af de interessante turneringer efter coronaen, hvor Jonas kan udvikle sig yderligere.”

De sidste tre afdelinger af kvalifikationen “Gelfand Challenge”, “Hou Yifan Challenge” og “Kramnik Challenge” spilles henholdsvis den 10. – 13. juni, den 15. – 18. juli og den 12. – 15. august. Datoerne for finalen er endnu ikke fastlagt.

Se mere her: challengerschesstour.com og her: championschesstour.com