You are currently viewing Jonas Bjerre endte midt i feltet

Jonas Bjerre endte midt i feltet

GM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg sluttede på 10½ point i “Polgar Challenge” – den første af fire online turneringer med deltagelse af de bedste ungdomsspillere i verden. Scoren rakte til en midterplacering som nummer 10 i det særdeles stærke felt med 20 spillere.

Partiet imod den unge amerikaner Carissa Yip i runde 13 var ganske godt:

GM R. Praggnanandhaa fra Indien blev en overbevisende vinder af turneringen. han var hele 1½ point foran nærmeste forfølger, Nodirbek Abdusattorov, som spillede en slags finale i sidste runde. Partiet endte remis. På Chess24 mente Kramnik, at Praggnansandhaa – næsten uanset hvad der ville ske (!), som minimum ville ende i top 10 i verden i løbet af de kommende år.

I partiet mod den unge inder i 13. runde fik Jonas “ørene i maskinen” med hvid i en kongeindier:

Tyskeren GM Vincent Keymar var tæt på 3. pladsen. Efter en fantastisk slutspurt med 8½ af 9, tabte han i sidste runde til Christopher Yoo, hvilket betød at han endte på 6. pladsen.

De tre første præmier i turneringen var 3000 dollars, 1750 dollars og 1250 dollars, men det vigtigste var, at den unge inder gik videre til finalen, hvor der en præmiesum på 40.000 dollars og en kvalifikation til næste Meltwater Champions Chess Tour, som spilles den 24. april til den 2. maj, på spil. Her kan vinderen dyste med hele verdenseliten.